Βιογραφικό

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (MSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το 2014 πήρε την εξειδίκευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την παχυσαρκία του ΚΕΑΔΔ υπό την πλήρη εποπτεία του NCFED.

Ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου από το 2004. Την περίοδο 2004-2006 εργάστηκε στο Διαβητολογικό Τμήμα του Γ.Ν «Παπαγεωργίου» ως διαιτολόγος, στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής.

Από το 2005 – σήμερα συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με την ανθρώπινη διατροφή και υγεία σε συνεργασία με το ΑΤΕΙΘ.Το ερευνητικό πρόγραμμα που ασχολήθηκε περισσότερο αφορούσε την ρύθμιση του σωματικού βάρους σε ψυχιατρικούς ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Έχει συμμετάσχει επίσης σε επιστημονικές εργασίες και συνέδρια με θέματα που αφορούν την διατροφή και την λήψη αντιψυχωτικών καθώς και τον σακχαρώδη διαβήτη. Την περίοδο (2010-2012) εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙΘ, ενώ είναι και εκπαιδεύτρια στα δημόσια ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης.

Αρθρογραφεί σε free-press και σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΕΔΔΕ),της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, του Πανελλήνιου συλλόγου Διαιτολόγων, καθώς και της επιστημονικής ομάδας «ΔΙΑΤΡΟΦΗ».

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό
Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου - Δράσεις
Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου - Δράσεις
Δράσεις

Με μεγάλη επιτυχία η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια με θέματα που αφορούν κυρίως την παχυσαρκία και το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και σε πλήθος ομιλιών που αφορούν την υγεία και την διατροφή. Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, καθώς και Σύλλογοι την προσκάλεσαν ως ομιλήτρια στους χώρους τους για να αναπτύξει θέματα που αφορούν κυρίως την σωστή διατροφή σε σχέση με την ανάπτυξη του παιδιού.

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις