Εκπαίδευση

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Επιστήμη τροφίμων και διατροφής». Το 2014 πήρε την εξειδίκευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την παχυσαρκία του ΚΕΑΔΔ υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το NCFED της Μεγάλης Βρετανίας.

Επαγγελματική/Εκπαιδευτική Εμπειρία

Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου από το 2004 και έχει ειδικευτεί στην διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (αντλία ινσουλίνης) και τύπου ΙΙ, καθώς και περιστατικών με ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο, όπου εργάστηκε ως υπεύθυνη προγράμματος διατροφικής παρέμβασης στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ευ ζην» στη EUROMEDICA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Θεσσαλονίκης από το 2007 έως το 2012. Το ερευνητικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τη ρύθμιση και τα μοντέλα μεταβολής του σωματικού βάρους σε ψυχιατρικούς ασθενείς που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά φάρμακα.

Την περίοδο 2004-2006 εργάστηκε στο Διαβητολογικό Τμήμα του Γ.Ν «Παπαγεωργίου» ως Διαιτολόγος στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής. Από το 2004 έως σήμερα συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με την ανθρώπινη διατροφή και υγεία. Από το 2010 έως το 2013 ήταν εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙΘ, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι εκπαιδεύτρια στα Δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης στον Τομέα της Διατροφής και της Διαιτολογίας. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διατροφική αντιμετώπιση παθήσεων όπως καρδιοαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, υπερλιπιδαιμίες, γαστρεντερολογικές διαταραχές, παχυσαρκία, διατροφή στην Τρίτη ηλικία, βαριατρική, παιδική διατροφή.

Ερευνητικές Δραστηριότητες

Συμμετείχε σε έρευνες με θέμα την Διατροφή και την παχυσαρκία, όπου και παρουσιάστηκαν στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στη Γενεύη (16th European Congress on Obesity, Geneva, 14-17 May – 2008), και στο 3ο Βαλκανικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (3rd Balkan congress on obesity. 17-19 October 08, Greece.), ενώ από το 2004 έως σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως εισηγήτρια-ομιλήτρια κυρίως με θέματα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία κ.τ.λ.. απευθυνόμενη τόσο σε ειδικούς όσο και σε απλούς πολίτες (δείτε αναλυτική λίστα των ομιλιών ).

Συμμετείχε στην συγγραφή του βιβλίου “Διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό”, ενώ συμμετείχε και στη συγγραφή των ενημερωτικών οδηγών για την προαγωγή υγείας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Συμμαχία για την Υγεία». Άρθρα της σχετικά με την διατροφή έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά και εφημερίδες όπως Κέρδος (περιοδικό Υγεία), Γλυκιά Ζωή, Intermedica, Τhe Body, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει και σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετοχή σε Συλλόγους

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, καθώς και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος.