Γίνεται έλεγχος των γενετικών τροποποιήσεων που διευκολύνουν να αποφασίσουμε:
- τι ποσοστό λίπους, πρωτεΐνης, υδατάνθρακα είναι καλύτερο να έχετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο
- ποιες είναι οι ανάγκες σας σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, φυλλικό, βιταμίνες, χολίνη, ασβέστιο) και φυτικές ίνες και το αν μπορείτε ή/και χρειάζεται να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής
- αν και πόσο καφέ, αλάτι, και αλκοόλ μπορείτε να καταναλώνετε
- την ένταξη ειδικών τροφίμων στο διαιτολόγιο σας που, βάσει ερευνών, έχει προκύψει ότι βελτιώνουν την υγεία ατόμων με το συγκεκριμένο γενετικό προφίλ
Επιπλέον, παρέχονται πληροφορίες για:
- τη γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή
- το αν υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες επαναπρόσληψης βάρους μετά από δίαιτα απώλειας και πώς μπορούν να μειωθούν
- τη γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλουτένη και στη λακτόζη
- την ιδανική ώρα κατανάλωσης της τροφής μέσα στην ημέρα (Chrononutrition)
- τη γενετική προδιάθεση για συναισθηματική πρόσληψη τροφής και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί
Συμπληρωματικά, μπορούν να ελεγχθούν πολυμορφισμοί που έχουν συσχετιστεί με καλύτερη ή χειρότερη έκβαση μετά από βαριατρική επέμβαση.