Διατροφικά πλάνα και διατροφική εκπαίδευση τόσο του ίδιου του πάσχοντα, όσο και τις υπόλοιπης οικογένειας με στόχο την:
- Διατήρηση της γλυκόζης σε φυσιολογικές τιμές
- Διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων λιπιδίων και αρτηριακής πίεσης
- Διατήρηση φυσιολογικού βάρους ή απώλεια όπου κρίνεται απαραίτητο
- Αποφυγή υπογλυκαιμιών
- Πρόληψη ή τουλάχιστον επιβράδυνση μακροπρόθεσμων επιπλοκών του διαβήτη
που αφορά τον:
- Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1
- Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
- Διαβήτη της Κύησης
Η αντιμετώπιση των διατροφικών αναγκών των ασθενών γίνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν :
- προσωπικές,
- πολιτισμικές,
- κοινωνικο-οικονομικές διαφορές,
- το βαθμό στον οποίο το κάθε άτομο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί
- συνοδό νοσηρότητα
Ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη μακροχρόνια προσαρμογή και συμμόρφωση στις διαιτητικές συστάσεις.