Υλικά:
- 2 μπανάνες ώριμες (όσο πιο ώριμες, τόσο πιο καλά)
- 120ml μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 4 κ.σ ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
- 4 κ.σ γάλα ή αμυγδαλόγαλο
- 1 κ.σ μηλόξυδο
- 170γρ. αλεύρι ολικής
- 70γρ. τριμμένη βρώμη ή αλεύρι βρώμης
- 2 κ.σ αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
- 2 κ.σ σταφίδα ή /& σταγόνες σοκολάτας
- 1,5 κ.γ baking powder
- 0,5 κ.γ κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και χτυπάμε ελαφρά με ένα αναδευτήρι, προσθέτοντας το λάδι και το μέλι.
- Μόλις ενοποιηθούν, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι ολικής και της βρώμης, την κανέλα και το Baking powder.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στο τέλος προσθέτουμε και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς & τις σταγόνες σοκολάτας ή την σταφίδα.
- Ανακατεύουμε και πάλι και στο τέλος γεμίζουμε τη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180oC. (Εάν έχετε δυνατό φούρνο, δοκιμάστε 30 λεπτά στους 180oC και 20 λεπτά στους 150οC, με τα τελευταία 20 λεπτά να είναι σκεπασμένο με ένα χαρτί ψησίματος).
Και Καλή σας Απόλαυση!