Είτε προσέχετε την διατροφή σας, είτε θέλετε να αποφύγετε τα παγωτά με τις πολλές θερμίδες, είτε δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να καταναλώσετε γάλα στο παγωτό σας, τα σορμπέ φρούτων αποτελούν την τέλεια λύση για μικρούς και μεγάλους!
Σορμπέ από πεπόνι
Για το σορμπέ από πεπόνι θα χρειαστούμε 1 μικρό πεπόνι χωρίς την φλούδα (ιδανικά να είναι ώριμο), 1 κ.σ χυμό από λεμόνι και περίπου 150γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με την γλυκύτητα που το θέλετε). Κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε στο blender. Πολτοποιούμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το πολτοποιημένο πεπόνι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Εάν έχει παγώσει πολύ, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-12 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Σορμπέ Μπανάνα/Φράουλα
Εάν είστε λάτρεις τον δύο αυτών φρούτων δεν έχετε παρά να κόψετε μία μπανάνα και 2 φλ. φράουλες σε κομμάτια και να τα βάλετε στην καταψύξη. Προσθέστε τα παγωμένα κομμάτια φρούτων σε ένα μπλέντερ και ομογενοποιήστε τα. Αυτό ήταν! Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο μέλι ή χαρουπόμελο για λίγη γλύκα παραπάνω!
Φτιάξε το δικό σου σορμπέ, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @dietme_by_konstantinapp για να ξεδιψάσουμε και εμείς!