Νόστιμα και θρεπτικά μπισκοτάκια, ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, αλλά και για τον απογευματινό σας καφέ. Μου αρέσει να πειραματίζομαι στις συνταγές μου, έτσι και εδώ σας προτείνω μερικές παραλλαγές. Πόσο τραγανά ή μαλακά θα γίνουν εξαρτάται και από τον χρόνο ψησίματος. Μην διστάσετε να κάνετε και εσείς τις δικές σας. Και καλή σας απόλαυση!
Υλικά (για 12-15 περίπου μπισκότα):
- 110γρ. αλεύρι ολικής ή φαγόπυρου ή μίγμα αυτών
- ¼ κ.γ σόδα, ¼ κ.γ αλάτι, ½ κ.γ baking powder
- 150γρ. μέλι
- 65γρ. βρώμης (ή 30γρ. βρώμη & 35γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος)
- 60γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
- 100γρ. φουντούκια ή μίγμα τριμμένων ξηρών καρπών στο Multi
- 70γρ. μαύρη σταφίδα (προαιρετικά)
- 125γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Στην συνέχεια φτιάχνω μπαλάκια και τους δίνω σχήμα σε μέγεθος cookies που μου ταιριάζει και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήστε 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά. Τέλος τα ψήνω για 10 με 15 λεπτά στους 160 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να μείνει μαλακή. Όσο ακόμα είναι ζεστά, τα μεταφέρουμε ώστε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.