Η τροφή δεν είναι απλά το μέσο για να γεμίσουμε το στομάχι μας. Είναι αυτή που θα μας θρέψει πραγματικά. Τρώμε με όλες μας τις αισθήσεις, έτσι είναι πολύ σημαντικό το πιάτο μας να είναι όμορφο αισθητικά. Έχετε δοκιμάσει ποτέ το φιλέτο ψαριού σας να το μετατρέψετε σε κεφτέδες ψαριού; Μία ιδέα που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μαμάδες με παιδάκια που δυσκολεύονται να καταναλώσουν το ψάρι.
Απολαύστε τους πιο νόστιμους ψαροκεφτέδες παρέα με κάποια σως όπως είναι η σως γιαουρτιού με άνηθο, ή το χούμους.
Υλικά
- 300γρ. φιλέτο ψαριού της επιλογής σας (χρησιμοποίησα στη συγκεκριμένη συνταγή μπακαλιάρο)
- 100γρ. ψωμί τριμμένο
- Λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος
Προετοιμασία
- Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψιλοκόψτε το φιλέτο ψαριού σε μικρά κομμάτια. Στραγγίστε το ώστε να φύγουν τα έξτρα υγρά κυρίως εάν είναι κατεψυγμένο και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Να είναι σε μικρά κομμάτια.
- Φτιάξτε μικρά μπαλάκια από κεφτεδάκια και βάλτε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Σερβίρετε με μία σως γιαουρτιού με άνηθο ή με χούμους και με μια πολύχρωμη καλοκαιρινή σαλάτα και καλή σας απόλαυση.