Σαλάτα με φρέσκια μοτσαρέλα

Σαλάτα Σαλατούλα με φρέσκια μοτσαρέλα

Ακόμη κι αν πρόκειται για μια απλή σαλάτα, το γεύμα μας, μας φαίνεται γευστικότερο, όταν δείχνει και πιο όμορφο στο πιάτο, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα και σχετικό δημοσίευμα του Independent. Μην διστάσετε λοιπόν να βγάλετε έξω το καλό σας σερβίτσιο και να πρωτοτυπήσετε στην παρουσίαση όλων των πιάτων σας, ακόμη και της σαλάτα σας. Ιδιαίτερη παρουσίαση δίνει και η τοποθέτηση της σαλάτας μας σε μεγάλα γυάλινα ποτήρια που συχνά φέρουν και ένα καπάκι.

Ώριμες ντομάτες ή αβοκάντο, κρεμώδες ντρέσινγκ βασιλικού, φρέσκια μοτσαρέλα — Μια κλασική σαλάτα που όλοι αγαπάμε και που μας ξυπνά ανάλογα με τα υλικά και την εποχή και άλλες εικόνες και αισθήσεις.

Υλικά για 2 άτομα

Υλικά για τη σαλάτα

  • 400 γρ. ντοματίνια
  • περίπου 200 γρ. μοτσαρέλα

Υλικά για το ντρέσινγκ

  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 2 γεμάτες χούφτες φρέσκο βασιλικό (περίπου 8 γρ.)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια (πάχος περίπου ένα δάχτυλο). Ανακατεύουμε τα δύο αυτά υλικά τα βάζουμε σε ποτήρια, μπολάκια, ή εναλλακτικά σε μία σαλατιέρα.

Για το ντρέσινγκ πλένουμε μία χούφτα βασιλικό και το στεγνώνουμε. Αφήνουμε μερικά φύλλα στην άκρη για τη διακόσμηση. Βάζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε σε όποια υφή μας αρέσει, προσωπικά μου αρέσει να διακρίνονται μικρά κομμάτια κουκουνάρι.

Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά ή κλείνουμε το καπάκι από το ποτήρι – δοχείο στο οποίο έχουμε βάλει την σαλάτα μας.

Συμβουλές

Επειδή οι ντομάτες βγάζουν πολλά υγρά, καλό είναι να φτιάχνουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη φάμε ή λίγες ώρες μόνο νωρίτερα. Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο, αλλά τη βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν τη φάμε, ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερη ένταση τον χειμώνα σε αυτό το εθνικό πιάτο της Ιταλίας μπορούμε να δώσουμε με μερικές ημιαποξηραμένες ντομάτες.

Παραλλαγή

Όταν δεν είναι εποχή από τις ντομάτες, μπορούμε να τις αντικαθιστούμε με αβοκάντο σε συνδυασμό με σταφύλι. Το καλοκαίρι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ντομάτες και με φράουλες, για μια πιο φρουτώδη εναλλακτική.

Πρώτη δημοσίευση: diatrofi.gr

Μοιράσου την συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest

Still looking for? Here’s more

Άρθρα

Λιποίδημα: Τρόποι αντιμετώπισης και διατροφή

Το λιποίδημα είναι μία χρόνια διαταραχή που αφορά την μη φυσιολογική κατανομή του λίπους. Η εναπόθεσή του γίνεται κυρίως στα κάτω άκρα. Το πάνω μισό ...
Περισσότερα →
Ψυχολογία και Διατροφή

Διαισθητική Διατροφή

Ανακαλύψτε την Διαισθητική Διατροφή: Ένα Νέο Τρόπο για να Απολαμβάνετε το Φαγητό και τη Ζωή σας!
Περισσότερα →
Άρθρα

Η διατροφή ως ασπίδα στην άνοια

Τι είναι η άνοια και ποιες οι μορφές της; Ως άνοια (dementia) χαρακτηρίζεται μια κατάσταση κατά την οποία αναπτύσσονται συμπτώματα εξασθένησης των νοητικών λειτουργιών, όπως ...
Περισσότερα →
Άρθρα

Λίγα λόγια για το sushi

Τι είναι το sushi; Αυτολεξεί σημαίνει «ρύζι με ξύδι», το οποίο συνδυάζεται με ψάρι ή θαλασσινό και λαχανικά και συνήθως σερβίρεται με σάλτσα σόγιας, wasabi ...
Περισσότερα →