Μια νόστιμη και κυρίως Light εκδοχή της τυρόπιτας κουρού που είμαι σίγουρη πως όλη θα λατρέψετε, είτε ως πρωινό είτε ως σνακ ενδιάμεσα από τα γεύματα…και καλή σας όρεξη!
Για τη ζύμη
- 3 φλ. Τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους αυγών
- 1 γιαούρτι 2%
- ¾ φλ. Τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. Τσαγιού καλαμποκέλαιο
Για τη γέμιση
- 150 γραμμάρια ανθότυρο
- 30γρ. τυρί φέτα
- 1 κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας γάλα light
Εκτέλεση
Σε δύο διαφορετικά μπολ κάνουμε πρώτα τη συνταγή για τη ζύμη και στο άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Από το μπολ με τη συνταγή για τη ζύμη κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, στη συνέχεια τα ανοίγουμε και ρίχνουμε λίγο αλεύρι (τα πατάμε με τα χέρια μας). Στη συνέχεια βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά της σούπας (ή του γλυκού αν είναι μικρό σε μέγεθος) από τη γέμιση και κατόπιν διπλώνουμε (να γίνει σαν τη κουρού). Για να κολλήσει το ζυμάρι πατάμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι και έχουμε κι ένα σχέδιο!
Καλή επιτυχία!