MushroomGyros

Γύρος με μανιτάρια πορτομπέλλο

Ο γύρος μανιταριών αποτελεί μία ιδανική λύση για ελαφρύ γεύμα τόσο σε περίοδο νηστείας, για χορτοφάγους, vegan αλλά και για όλους όσους αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο για τα μανιτάρια

Υλικά:

  • 250 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 τορτίγια ολικής ή 1 αράβικη πίτα,
  • 1 κ.γ. βαλσάμικο,
  • 1 κ.γ μέλι ή χαρουπόμελο,
  • λίγο κύμινο προαιρετικά
Για τη σως:
  • 1 κ.σ. σπόροι chia,
  • 1 κ.γ. ταχίνι,
  • 1/3 φλ. χυμός λεμονιού,
  • 4 κ.σ νερό,
  • λίγο τριμμένο σκόρδο προαιρετικά)
  • 1 κ.σ μαϊντανός

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το βαλσάμικο, το μέλι και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Τα περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τα βάζουμε στην τορτίγια μαζί με την σως.

Dietme tip: Ήξερες ότι .. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτές;  

Μια μερίδα περιέχει:

  • Ενέργεια: 345 (kcal)
  • Υδατάνθρακες : 65 (γρ.)
  • Σάκχαρα: 15 (γρ.)
  • Φυτικές ίνες: 8 (γρ.)
  • Λιπαρά: 9 (γρ.)
  • Πρωτεΐνες: 10 (γρ.)

Μοιράσου την συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest

Still looking for? Here’s more

Άρθρα

Λιποίδημα: Τρόποι αντιμετώπισης και διατροφή

Το λιποίδημα είναι μία χρόνια διαταραχή που αφορά την μη φυσιολογική κατανομή του λίπους. Η εναπόθεσή του γίνεται κυρίως στα κάτω άκρα. Το πάνω μισό ...
Περισσότερα →
Ψυχολογία και Διατροφή

Διαισθητική Διατροφή

Ανακαλύψτε την Διαισθητική Διατροφή: Ένα Νέο Τρόπο για να Απολαμβάνετε το Φαγητό και τη Ζωή σας!
Περισσότερα →
Άρθρα

Η διατροφή ως ασπίδα στην άνοια

Τι είναι η άνοια και ποιες οι μορφές της; Ως άνοια (dementia) χαρακτηρίζεται μια κατάσταση κατά την οποία αναπτύσσονται συμπτώματα εξασθένησης των νοητικών λειτουργιών, όπως ...
Περισσότερα →
Άρθρα

Λίγα λόγια για το sushi

Τι είναι το sushi; Αυτολεξεί σημαίνει «ρύζι με ξύδι», το οποίο συνδυάζεται με ψάρι ή θαλασσινό και λαχανικά και συνήθως σερβίρεται με σάλτσα σόγιας, wasabi ...
Περισσότερα →