Ο αυτοσχεδιασμός στην διατροφή είναι κάτι που πάντα απολάμβανα..είναι φορές που μπορεί να μην σου πετύχει η δοκιμή, είναι όμως και φορές που μπορεί να κάνεις θαύματα. Το μόνο που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση είναι η προσπάθεια! Έχω στο ψυγείο μανιτάρια, διάφορα λαχανικά και στο ντουλάπι κινόα. Κάνουμε λοιπόν ριζότο με κινόα και μανιτάρια.
Ένα γεύμα ιδιαίτερα εύπεπτο και ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο και μαγνήσιο.
Υλικά για 2 μερίδες
- 250γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κινόα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι & 1μικρό ξερό κρεμμύδι
- Λίγος μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο ή 1 εκατοστό ρίζας τζίντζερ (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κ.σ μαύρη σταφίδα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε το κινόα με 1,5-2 φλιτζάνια τσαγιού αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή τηγανάκι βάζουμε ένα δάχτυλο περίπου νερό και αχνίζουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στην συνέχεια τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μία μικρή βράση για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος το κινόα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή ζωμό λαχανικών. Στο τέλος μπορούμε να γαρνίρουμε με 1-2 κ.σ ρόδι. Η επιπλέον πρωτεΐνη στο γεύμα θα μπορούσε να είναι ένα φιλέτο ψαριού ή 1 τόνος ή ένα ελαφρύ τυρί τύπου cottage ή 1-2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!